Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Να αποσαφηνισθεί το θεσμικό πλαίσιο για τα υδροθεραπευτήρια και τον ιαματικό τουρισμό




Να αποσαφηνισθεί και να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο για τα υδροθεραπευτήρια και τον ιαματικό τουρισμό ζητεί με Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Αναφορά του διαβίβασε την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων της Ελλάδος, στην οποία καταγράφονται τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με την  αδειοδότηση,  την λειτουργία και τον έλεγχο των υδροθεραπευτηρίων.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης, τόνισε πως είναι αναγκαίο να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με την εφαρμογή του Νόμου του 2007, ο οποίος έως σήμερα παραμένει επί της ουσίας ανενεργός αλλά κυρίως να προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο στην ενίσχυση του υπάρχοντος πλαισίου, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια από την ύπαρξη διατάξεων που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στην πράξη.
            Τέλος, ο Γιώργος Κοντογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ιαματικού τουρισμού στην Ηλεία, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει κύριο πόλο προσέλκυσης τουριστών από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου