Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αναγκαία η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ηλεία


Στην ανάγκη άμεσης επίλυσης των προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου αλλά και στην ευρύτερη προσπάθεια που πρέπει να γίνει με στόχο την αναθεώρηση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίας υγείας, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης στην επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο, με αφορμή την χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

«Ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραστώ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα συζήτησης τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Ηλείας έχουν υποβαθμιστεί. Το Νοσοκομείο Πύργου, μετά και το πλήγμα από τις πλημμύρες του χειμώνα, βρίσκεται αντιμέτωπο με δεκάδες προβλήματα με κυριότερο την έλλειψη προσωπικού, η οποία γίνεται ακόμα πιο αισθητή τους θερινούς μήνες οπότε και ο πληθυσμός του νομού μας πολλαπλασιάζεται λόγω των τουριστών και των παραθεριστών.
Βασικές κλινικές, όπως η Καρδιολογική και η Μονάδα Νεφρού υπολειτουργούν, γεγονός που συνεπάγεται πολλούς κινδύνους για τους ασθενείς.
Η νέα Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου. Οφείλει, παράλληλα, να προχωρήσει σε γενικότερη αναθεώρηση του υγειονομικού χάρτη της Ηλείας, με στόχο τόσο την αποτελεσματική κάλυψη των πολιτών και τον καλύτερο συντονισμό των δομών που λειτουργούν στο Νομό μας, όσο και τη δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν την περιοχή μας στην ανάπτυξη, αφού η παροχή υψηλού βαθμού υπηρεσιών υγείας αποτελεί μια από τις βασικές υποδομές για την ενίσχυση τομέων της οικονομίας, όπως ο τουρισμός, στον οποίο προσβλέπουμε.
Το ανθρώπινο δυναμικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό) που εργάζεται στις δομές παροχής υπηρεσιών υγείας, είναι δεδομένο ότι δίνει τον καλύτερο εαυτό του. Οφείλουμε να τους διευκολύνουμε στο έργο τους. Χρέος μας είναι να εργαστούμε από κοινού προς την κατεύθυνση αυτή, χωρίς ιδιοτέλεια και μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου