Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Η «Μακεδονία Ξακουστή» και το χρέος της ΝΔ

greek_flag-elliniki-simaia-skismeni
γράφει ο Γιώργος Κοντογιάννης στο site: https://apopseis.gr/
Αλήθεια δεν ξέρω τι είναι πιο ηχηρό, το ξέσπασμα του λαού να διαμαρτυρηθεί σε ορισμένες περιοχές τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή» ή η σιωπή, η βουβαμάρα, η έλλειψη ακόμα και «κιχ» την ώρα που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης κατέθεταν στεφάνια στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτου ορισμένων πόλεων της χώρας.
Απαξίωση, καταφρόνηση ακόμα και για διαμαρτυρία…

Και οι δύο περιπτώσεις αποτελούν ένα ή δύο βήματα πριν από το ξέσπασμα του λαού απέναντι σε εκείνους που τον καταδυναστεύουν, απέναντι σε εκείνους που τον περιπαίζουν, απέναντι σε εκείνους που βλέπουν να υπονομεύουν τα συμφέροντα της πατρίδος του.
Πρόκειται για έναν λαό που με σκυμμένο το κεφάλι δεν αντέδρασε όταν η κυβέρνηση του επέβαλε ένα τρίτο και ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο και όταν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στον οποίο ο ίδιος πίστεψε τον χρέωσε με περισσότερα από 100 δις ευρώ μόνο και μόνο για να κάνει τους πειραματισμούς τους και να καταλήξει στον ίδιο δρόμο που και οι προκάτοχοί του ακολουθούσαν: Τον δρόμο της παραμονής στο ευρώ και στην Ευρώπη.
Δεν υπήρχε πλατεία της χώρας που να μην ακούσθηκε το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή». Όσο και αν η κυβέρνηση προσπάθησε να επιβάλλει την απαγόρευσή του, ακόμα και οι στρατιωτικές μπάντες δεν πειθάρχησαν στην… επιθυμία της κυβέρνησης.  Αλλά κι εκεί που κάποιες αντιπεριφέρειες φρόντισαν να αφαιρέσουν από τα CD  με τα εμβατήρια που παιάνιζαν κατά τη διάρκεια των παρελάσεων το συγκεκριμένο εμβατήριο, ακόμα κι εκεί ο λαός σήκωσε σημαίες με το έμβλημα της Βεργίνας ή ομάδες που παρήλαυναν (όπως οι Πόντιοι μπροστά στον κ. Τόλκα), φρόντισαν να θυμίσουν, τραγουδώντας το συγκεκριμένο εμβατήριο, ότι η υπόθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι μια πληγή ανοικτή για την κυβέρνηση.
Το μήνυμα από το λαϊκό ξέσπασμα ήταν ξεκάθαρο στις παρελάσεις: Φύγετε, καταστρέψατε τη χώρα. Όπου ακούστηκε το εμβατήριο για τη Μακεδονία, αλλά και όπου ο κόσμος βουβός παρακολουθούσε τις παρελάσεις ήταν εμφανές ένα στοιχείο: Αρκεί μια σπίθα για να μπει φωτιά και ο λαός να εκραγεί.
Και σε περιπτώσεις τέτοιες ο λαός εύκολα μπορεί να αποδεχθεί και να ακολουθήσει –και πάλι- κάποιον που θα του πει μεγάλα λόγια και θα παίξει συναισθηματικά με την πληγωμένη εθνική συνείδησή του.
Η ιστορία είναι γεμάτη από ανάλογα τέτοια παραδείγματα, τα οποία, όμως οδήγησαν σε εθνικές καταστροφές.
Το χρέος της ΝΔ και της ηγεσίας της, ειδικά αυτήν την ώρα, είναι τεράστιο. Οφείλει η ίδια να μπει μπροστά και να καθοδηγήσει το λαό. Μην αφήσει ακέφαλο αυτό το κίνημα που υπάρχει στην κοινωνία. Εύκολα ο λαός μπορεί να ποδηγετηθεί και να οδηγηθεί στα άκρα. Το να λες στο λαό την αλήθεια και να τον κρατάς στο δρόμο της σύνεσης είναι δύσκολο. Αλλά, αυτό, πλέον είναι το στοίχημα της ΝΔ με την ιστορία. Πρέπει και του αγώνα για την απομάκρυνση της χειρότερης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης να ηγείται, αλλά και τις αντιδράσει του λαού να κρατά μέσα σε δημοκρατικό πλαίσιο. Η δύσκολη αυτή εξίσωση, όταν επιλύεται, οδηγεί στη δημιουργία της ελπίδα για το κόμμα και την κυβέρνηση που έρχεται. Αλλά για να λυθεί η εξίσωση απαιτούνται δύσκολες ισορροπίες. Γιατί στις πράξεις της αυριανής κυβέρνησης πρέπει να κυριαρχεί η λογική, η σοβαρότητα και ο ρεαλισμός, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς ότι απευθύνεται σε ένα λαό συναισθηματικά πληγωμένο που ψάχνει αφορμή να ξεσπάσει, έστω τραγουδώντας το «Μακεδονία Ξακουστή».
Η ηγεσία της ΝΔ δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στις παρελάσεις και να τραγουδάει το «Μακεδονία Ξακουστή». Είναι όμως απαραίτητο να πείσει τον ελληνικό λαό ότι υπό τη δική της ηγεσία η Μακεδονία θα είναι ξακουστή για την ελληνικότητά της και την μοναδική ιστορία της.

Υ.Γ.: Προ ημερών από αυτή τη στήλη καταγγέλλαμε τις προληπτικές συλλήψεις στις οποίες είχε προχωρήσει η κυβέρνηση στην Πτολεμαΐδα αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος όταν πολίτες συνελήφθησαν με τη σκέψη ότι πιθανόν να διαμαρτύρονταν σε βάρος της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Εν όψει της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, το συνονθύλευμα αριστεροακροδεξιών που συνεχίζει να μας κυβερνά είχε εκδώσει άτυπη εντολή να αποφευχθούν εκδηλώσεις, συνθήματα, τραγούδια που παραπέμπουν σε αντιδράσεις προς την  Συμφωνία των Πρεσπών.
Παραμονή της Εθνικής Επετείου, η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα παραπάνω.  Ζήτησε, μέσω της αστυνομίας, από μέλη της ΛΑΕ που ήθελαν να μοιράσουν φυλλάδια, να εγκρίνει το κείμενο που θα διένειμαν, σε όσους παρακολουθούσαν τη μαθητική παρέλαση. Όταν τα μέλη του κόμματος του πρώην συντρόφου τους κ. Λαφαζάνη δεν το έπραξαν, έγινε το αυτονόητο για κάθε μορφής καθεστώς που δεν σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας, οι διαδηλωτές – διακινητές της προκήρυξης, συνελήφθησαν!!!
Στην προκήρυξη που μοίρασαν τα μέλη της «Επανεκκίνησης» υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων, ότι «η επέτειος για την 25η Μαρτίου αποκτά πάλι μοναδική σημασία σήμερα, μετά την προδοτική «Συμφωνία» των Πρεσπών, την εγκατάλειψη της Βορείου Ηπείρου και τις καταστροφικές εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη».
Φυσικά, όταν οι κατηγορίες αυτές προέρχονται από πρώην συντρόφους αποκτούν άλλη σημασία. Μια σημασία που ο… δημοκράτης κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αντέξει. Και σε ό,τι δεν έχει αντοχή, δίνεται εντολή να… συλληφθεί!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου