Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Πρωτοβουλίες για αποζημιώσεις από την ΕΕ ζήτησε από τον Μ. Κεφαλογιάννη ο Γ. Κοντογιάννης

Να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ενεργοποιηθούν μηχανισμοί της ΕΕ ώστε να εξευρεθούν πόροι για να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες της Ηλείας ζήτησε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο  Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη,  Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο κ. Κεφαλογιάννης διαβεβαίωσε τον κ. Κοντογιάννη ότι θα φέρει το θέμα στα αρμόδια όργανα της ΕΕ.
Σε επιστολή του προς τον κ. Κεφαλογιάννη ο κ. Κοντογιάννης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Μανώλη,
Γνωρίζω ότι ανέλαβες πρωτοβουλία για την εξεύρεση πόρων ώστε να αποζημιωθούν μέσω ΕΕ οι πληγέντες από τη θεομηνία στη Μεσσηνία.
Χθες, 8 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες από την  καταστροφή στη Μεσσηνία,  όπως θα έχεις πληροφορηθεί ανάλογες καταστροφές, ευτυχώς χωρίς νεκρούς, υπήρξαν και στην περιοχή του κάμπου της Ηλείας.
Ειδικά σε δενδροειδείς καλλιέργειες (ελιές, αμπέλια, πορτοκαλιές, λεμονιές κλπ) η καταστροφή είναι σημαντική, καθώς πέραν της εφετινής σοδειάς, η θεομηνία κατέστρεψε και ξερίζωσε δέντρα. Όπως καταλαβαίνεις στις περιπτώσεις αυτές μιλάμε για καταστροφή στην παραγωγή για μια, τουλάχιστον, δεκαετία, γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική ζωή μιας περιοχής που έχει υποστεί αλλεπάλληλες καταστροφές τα τελευταία χρόνια.
Με αυτά τα δεδομένα και όταν γίνει από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ πλήρης καταγραφή της καταστροφής, θα σε παρακαλούσα να επεκτείνεις το αίτημα για ενίσχυση από την ΕΕ και για την περιοχή της Ηλείας η οποία επλήγη για δύο ημέρες και στις 6 αλλά και στις 8 Σεπτεμβρίου, σε διαφορετικές περιοχές του νομού.
Είμαι βέβαιος ότι θα εξαντλήσεις κάθε δυνατότητα και θα αναλάβεις κάθε πρωτοβουλία για την άμεση στήριξη των πληγέντων, μέσω της παροχής κονδυλίων αποζημίωσης των ζημιών που υπέστησαν . Όπως επίσης παρακαλώ να εξετάσεις τις δυνατότητες χρηματοδότησης της κατασκευής δικτύου ομβρίων υδάτων που θα ενισχύσει την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών που επλήγησαν από μελλοντικές καταστροφές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου