Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι ιδεολογικές αρχές Καραμανλή δεν ανατρέπονται (δημοσιεύθηκε στο site: apopseis.gr)

Του Γιώργου Κοντογιάννη

Τις τελευταίες ημέρες εδέησε και συνεδρίασαν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όπου αρκετοί βουλευτές και στελέχη άσκησαν κριτική στον κ. Σαμαρά για τις επιλογές του και ζήτησαν τη διενέργεια εκτάκτου Συνεδρίου για να συζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην πρόσφατη ήττα, αλλά και η πορεία του κόμματος.
Ο κ. Σαμαράς πεισματικά αρνήθηκε το έκτακτο Συνέδριο. Συνδύασε την διοργάνωσή του με την προσωπική του αμφισβήτηση ως αρχηγού της ΝΔ, προκάλεσε όσους ήθελα να θέσουν θέμα ηγεσίας να συγκεντρώσουν υπογραφές και αφού οι υπογραφές δεν συγκεντρώθηκαν (δεν έγινε καν προσπάθεια), έκρινε ότι έληξε και το ζήτημα του εκτάκτου Συνεδρίου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα όμως δεν έχει αρμοδιότητα να συγκαλέσει Συνέδριο. Έχει όμως όντως αρμοδιότητα αμφισβήτησης του αρχηγού αν συγκεντρωθεί το 1/3 των υπογραφών. Αλλά επειδή ευθέως θέμα αρχηγού δεν ετέθη, αλλά μόνο θέμα εκτάκτου Συνεδρίου, ο κ. Σαμαράς έκρινε ότι αφού δεν συγκεντρώθηκαν υπογραφές δεν τίθεται και ζήτημα Συνεδρίου. Δηλαδή...

(πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια:  http://www.apopseis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=895:%CE%BF%CE%B9-%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9&Itemid=73)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου