Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Συνέντευξη στη ΝΕΤ FM: «Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα να τον βγάλουμε στα μανταλάκια»


«Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα, που δημόσιο χρήμα σημαίνει χρήμα του ελληνικού λαού, ναι, να τον βγάλουμε στα μανταλάκια. Και το κυριότερο, ας επιστραφεί η περιουσία στο ελληνικό δημόσιο, από κει που τα έκλεψε.» δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης στη ΝΕΤFM.
Συνέντευξη στην εκπομπή « Στα μέσα και στα έξω» με τον Βασίλη Μπεσκένη.


Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:
Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Είναι δεδομένο ότι η λέξη ανάπτυξη έχει γίνει καραμέλα στα χείλη όλων των πολιτικών, όχι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά και τα προηγούμενα. Είναι η πρώτη φορά, όμως, που εδώ μιλάμε πλέον για συγκεκριμένα πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε ακούσει συγκεκριμένες κατευθύνσεις ή δραστηριότητες που πρέπει να αναλάβουμε.»
ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΑΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Έχει ψηφιστεί συγκεκριμένος νόμος με το κλείσιμο της Βουλής το Μάρτιο του 2012, είναι ίσως ο πρώτος νόμος που θα έπρεπε να εφαρμοστεί. Ήταν μια διακομματική πρωτοβουλία του Απόστολου Κακλαμάνη που είχε έρθει στη Βουλή. Ας εφαρμόσουμε αυτό το νόμο. Είναι ένας νόμος τον οποίο μετά είχε υιοθετήσει και η ΝΔ και όλα τα κόμματα, γιατί ήταν διακομματική η πρωτοβουλία και ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα. Ας εφαρμόσουμε αυτό το νόμο, και θα μου πείτε «να βγάλουμε στα μανταλάκια κάποιους». Ναι, πρέπει να βγουν. Όποιος έχει κλέψει δημόσιο χρήμα, που δημόσιο χρήμα σημαίνει χρήμα του ελληνικού λαού, ναι, να τον βγάλουμε στα μανταλάκια. Και το κυριότερο, ας επιστραφεί η περιουσία στο ελληνικό δημόσιο, από κει που τα έκλεψε.»
ΓΙΑ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Το κακό είναι να υπάρξει μια μικροκομματική εκμετάλλευση με στόχο την πτώση της κυβέρνησης. Τέτοιο πράγμα δε φαίνεται. Εγώ βλέπω ότι υπάρχει μια ειλικρινής διάθεση από όλα τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Και ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αντέξει μικροκομματικές εκμεταλλεύσεις.»

(Ακολουθεί όλη η μαγνητοφωνημένη συνέντευξη: 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου