Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Πέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές και η Ηλεία μετράει ακόμα τις πληγές της



Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των πέντε χρόνων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ηλεία, ο Βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα στην Αρτέμιδα, δήλωσε τα εξής:


«Πέρασαν κιόλας πέντε χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές που κόστισαν τη ζωή σε 46 συνανθρώπους μας και κατέστρεψαν ένα μεγάλο μέρος της Ηλείας.
Δυστυχώς, ο Νομός μας μετράει ακόμα τις ανοιχτές πληγές του, γεγονός που αποδεικνύει την διαχρονική ευθύνη της πολιτείας, η οποία δεν έπραξε σε καμία περίπτωση όλα όσα όφειλε για να βοηθήσει τους πολύπαθους Ηλείους και να ενισχύσει τις δομές εκείνες που είναι αναγκαίες για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της περιοχής.
Η πολιτεία χρωστάει στη Ηλεία πολλά και μπορεί να της τα παρέχει αρκεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που πολίτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο προσέφεραν για να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια του αυτός ο τόπος.
Τα χρημάτων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη, τα οποία, αν και όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό του Υπ. Οικονομικών, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο σύνολό τους για σκοπό για τον οποίο προσεφέρθησαν, που δεν είναι άλλος από την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Για το λόγο αυτό πριν περίπου ένα χρόνο προσέφυγα στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, ελπίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα αποδοθούν στην Ηλεία και στους πολίτες της όσα δικαιούνται, σε μια περίοδο μάλιστα που ο τόπος βρίσκεται στην πιο δεινή θέση των τελευταίων δεκαετιών λόγω και της οικονομικής κρίσης. Εύχομαι ο αγώνας αυτός να αποδώσει καρπούς σύντομα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου