Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Στον εργολάβο αποδίδει η Κυβέρνηση τις καθυστερήσεις στις εργατικές κατοικίες στη Ζαχάρω


Στον εργολάβο αποδίδουν τις καθυστερήσεις στην παράδοση των εργατικών κατοικιών στη Ζαχάρω τα Υπουργεία Εργασιών και Υποδομών, σύμφωνα με την απάντηση που απέστειλαν στον Βουλευτή Ηλείας Γιώργο Κοντογιάννη, μετά από Αναφορά που είχε καταθέσει στη Βουλή.

            Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης είχε ενημερώσει τους αρμόδιους Υπουργούς για τις διαμαρτυρίες των δεκατεσσάρων δικαιούχων οι οποίοι εδώ και μήνες αναμένουν την παράδοση των κατοικιών, οι οποίες ενώ βρίσκονται σε τελικό στάδιο δεν έχουν ολοκληρωθεί. Οι δικαιούχοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς δεν γνωρίζουν ούτε τους λόγους της καθυστέρησης ούτε και πότε θα μπορέσουν να μπουν οριστικά στα νέα τους σπίτια.
            Σύμφωνα με τις απαντήσεις του Υφυπουργού Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου και του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γ. Μαγκριώτη: «Η συμβατική προθεσμία του έργου «ανέγερση οικισμού 14 κατοικιών κλπ. Στη Ζαχάρω Ν. Ηλείας» με την επωνυμία «Ζαχάρω Ι» έληξε στις 30.6.2009. Μετά το πέρας διαπιστώθηκαν μικροελλείψεις και ατέλειες στις κατοικίες, οι οποίες έπρεπε να αποκατασταθούν. Ο Ανάδοχος του έργου, παρά τις επανειλημμένες προφορικές και γραπτές εντολές της υπηρεσίας, δεν προέβαινε στην αποκατάστασή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να τους αποσταλεί πρόσφατα ειδική πρόσκληση, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και την σύμβαση. Αναμένουμε εντός των ημερών, την οριστική θετική έκθεση της επίβλεψης του έργου, ώστε στη συνέχεια να αποδοθεί άμεσα στους δικαιούχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου