Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στο συνέδριο της ΝΔ «βρωμούσε» εξουσία- Στις εκλογές με όπλο την Αλήθεια! (apopseis.gr)

Του Γιώργου Κοντογιάννη.

Το 10ο Συνέδριο της ΝΔ ολοκληρώθηκε και τελικά διαψεύσθηκαν όσοι ήθελαν τη ΝΔ να τρώγεται μεταξύ της και οι «βαρώνοι» να επιτίθενται στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στην κυριολεξία «δεν άνοιξε μύτη», αφού οι ισορροπίες τηρήθηκαν με ευλάβεια και οι δικαιολογημένες γρίνιες στελεχών της μιας ή της άλλης ομάδας που έμειναν εκτός Πολιτικής Επιτροπής, ρίχνουν την ευθύνη στα πρόσωπα που είχαν τον συντονισμό και όχι προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι στην καταγραφή των αποτελεσμάτων για την Πολιτική
Επιτροπή κερδισμένη βγήκε η ομάδα Τζιτζικώστα – Παπαμιμίκου, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει αφού η δυνατότητα του Περιφερειάρχη Μακεδονίας να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, όποτε προκύψει θέμα, αρχίζει να τρέχει από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 και μετά και εφόσον είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδος, σύμφωνα με την ξεκάθαρη, πλέον πρόβλεψη του Καταστατικού.
Πολλοί είπαν ότι ο Καραμανλής σαμποτάρισε την συμμετοχή στα όργανα του κόμματος γιατί δεν κατέβασε δική του ομάδα για να διεκδικήσει θέσεις στη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Φυσικά εκείνοι που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, προφανώς δεν έχουν σχέση με τη ΝΔ, γιατί δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι το «όλοι καραμανλικοί είμαστε» ισχύει στην πραγματικότητα. Συνεπώς γιατί να κατεβάσει ξεχωριστή Ομάδα ο Καραμανλής; Αλλά κι έτσι να μην ήταν υπάρχει και η άποψη ότι «ο Καραμανλής δίνει χώρο και χρόνο στον Κυριάκο για να παίξει "μπάλα".
Εκείνοι που δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα δεν βλέπουν επίσης ότι τόσο ο Αντώνης Σαμαράς όσο και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν κατέβασαν δικές τους ομάδες, αλλά συμπεριέλαβαν τους δικούς τους στην ομάδα των… προεδρικών!
Εκείνοι που παρακολούθησαν το Συνέδριο της ΝΔ, άκουσαν τις ομιλίες των συνέδρων και μίλησαν μαζί τους στους διαδρόμους καταλήγουν σε μια κοινή διαπίστωση: Το Συνέδριο της ΝΔ «βρωμούσε» εξουσία!!! Και όταν συμβαίνει αυτό και λάθη συγχωρούνται και γραμμές αναδιατάσσονται. Συνεπώς τα όνειρα κάποιων για προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματος μπήκαν στο… χρονοντούλαπο.
Εκείνο που τώρα πλέον να προσέξει η ΝΔ είναι:
  1. Πώς θα καταστήσει πιο συγκεκριμένες τις 25 προτάσεις της.
  2. Πώς θα κάνει πράξη το άνοιγμα στην κοινωνία
  3. Πώς θα εμπλουτίσει με πρόσωπα «κλειδιά» το άνοιγμα στον κεντρώο χώρο.
Σε ό,τι αφορά στις 25 κυβερνητικές προτάσεις είναι γεγονός ότι χρειάζονται περισσότερη εξειδίκευση ώστε ο λαός να γνωρίζει πλήρως τι πρεσβεύει και τι θα πράξει η ΝΔ όταν με την ψήφο του πάρει και πάλι τις τύχες της χώρας στα χέρια της.
Το μεγαλύτερο όπλο της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή είναι μια λέξη. Η αλήθεια. Την αλήθεια επιζητούν πλέον οι Έλληνες και με αυτό το όπλο πρέπει η ΝΔ να κατέβει στις εκλογές – όποτε κι αν γίνουν- απέναντι στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα την αλήθεια, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να την εκφράσει και να γίνει πιστευτός, γιατί στο παρελθόν, όταν η κοινωνία ήθελε να της «χαϊδεύουν τα αυτιά» και διψούσε για λαϊκισμό, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είχε κατηγορηθεί. Γιατί έλεγε μέχρι ωμότητας την αλήθεια. Τώρα λοιπόν ήλθε η ώρα να κάνει όπλο του αυτό για το οποίο τον επέκριναν. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα και γιατί η Ελλάδα του αύριο πρέπει να οικοδομηθεί πάνω στην αλήθεια και στο ρεαλισμό.

http://www.apopseis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1680:sto-synedrio-tis-nd-vrwmouse-eksousia&Itemid=73 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου