Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Καταλαβαίνουν την ηγεσία ποιού κόμματος διεκδικούν; (apopseis.gr)

Του Γιώργου Κοντογιάννη.

Τα όσα τραγικά, για την αξιοπιστία της ΝΔ, διαδραματίσθηκαν την Κυριακή με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, φαίνεται ότι δυστυχώς θα έχουν συνέχεια γιατί στη σκέψη των περισσοτέρων εκ των υποψηφίων φαίνεται ότι κυριαρχούν άλλες σκέψεις.

Γιατί φαίνεται ότι κάποιοι εκ των υποψηφίων προτάσσουν το προσωπικό συμφέρον τους και την πολιτική τους καριέρα αντί να προτάσσουν το συμφέρον της χώρας και της
πατρίδας που εισέρχεται στην πιο δραματική, ίσως, περίοδο της μεταπολεμικής της ιστορίας.
Οι υποψήφιοι και τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτά που ζήσαμε από το Μάιο του 2010, οπότε επεβλήθη το μνημόνιο, μέχρι σήμερα, θα είναι light μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε, όχι μόνο λόγω της εφαρμογής της «τελικής λύσης» του μνημονίου Τσίπρα, αλλά και όσων επικίνδυνων για τη χώρα, το λαό και τα συμφέροντα όλων μας εξελιχθούν στον εθνικό μας περίγυρο.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό και έπειτα από σχεδόν 48 ώρες αλληλοκατηγοριών και επικρίσεων, σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης΄, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, προτίθεται να ανακοινώσει την παραίτησή του από πρόεδρος της ΝΔ, αφού προηγουμένως ορίσει αντιπρόεδρο και διάδοχό του τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.
Αυτή η εξέλιξη σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η νέα εταιρεία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών ίσως χρειαστεί 20 ημέρες ή κι έναν μήνα για να τις πραγματοποιήσει καθιστούν επιβεβλημένη την αναθεώρηση της απόφασης του κ. Μεϊμαράκη.
Στο διάστημα αυτό θα περάσουν όλα τα προαπαιτούμενα για το μνημόνιο Τσίπρα και στη Βουλή πρέπει να δοθούν μάχες, να κατατεθούν προτάσεις αλλά και να υπάρξουν συναινέσεις όπου χρειαστεί να υπάρξουν. Για το λόγο αυτό η ΝΔ χρειάζεται ισχυρή Κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Και η χώρα έχει ανάγκη από δυνατή και αξιόπιστη Αντιπολίτευση.
Αν ο κ. Μεϊμαράκης, μετά τα όσα ελέχθησαν και τις κατηγορίες που αλληλοεκτοξεύθηκαν ένθεν κακείθεν, κρίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τότε θα πρέπει να αναλάβουν ρόλο άλλοι.
Η ΝΔ έχει την τύχη να διαθέτει τρεις πρώην πρωθυπουργούς.
Αν οι επίγονοί τους έχουν αποφασίσει να διαλύσουν την παράταξη που επί 41 χρόνια λειτουργεί έχοντας ως γνώμονά της την προσφορά στην πατρίδα, αρχή η οποία κυριαρχεί στην ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τότε έχουν χρέος προς την ίδια την παράταξη αλλά και προς την Ελλάδα και τη δημοκρατία να παρέμβουν.
Μπορεί, ορθά ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή να δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ ότι στα 41 της η ΝΔ έχει ενηλικιωθεί και δεν χρειάζεται κηδεμόνα, αλλά ως πατέρας πρέπει να γνωρίζει ότι κανένας γονιός δεν εγκαταλείπει το παιδί του ακόμα και όταν αυτό γεράσει… Και τουλάχιστον τώρα, που τα πράγματα φαίνεται ότι φτάνουν στο απροχώρητο, η φωνή των δύο μακροβιότερων προέδρων της παράταξης, του Κώστα Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη οφείλει να ακουστεί και να είναι φωνή σύνεσης και συναίνεσης.
Αν οι τέσσερις υποψήφιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ αυτή τη στιγμή μια ισχυρή και ομονοούσα κεντροδεξιά παράταξη, τότε ίσως δεν έχουν συνειδητοποιήσει το ρόλο που φιλοδοξούν να διαδραματίσουν αναλαμβάνοντας τα ηνία της ΝΔ.
Και αυτό ίσως είναι χειρότερο και από την διάσπαση…


http://www.apopseis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1397:katalavainoun-tin-igesia-poioy-kommatos-diekdikoun&Itemid=73

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου