Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

«Η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα πρέπει να γίνει»


Για να επιτευχθεί όλο αυτό το πακέτο πρέπει να υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις και κάποιες είναι στο χέρι μας, κάποιες είναι στο χέρι των Ευρωπαίων δανειστών μας, επισήμανε μιλώντας στη ΝΕΤ FM ο Γιώργος Κοντογιάννης. Ο βουλευτής της ΝΔ, εκτίμησε ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα έχει χρονική διάρκεια και τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας με κάθε τρόπο, για να μπορέσει να μειωθεί στην πράξη η ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Συνέντευξη στην εκπομπή «Στα μέσα και στα έξω» με τον Γιάννη Παντελάκη και τον Βασίλη Μπεσκένη.
Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης:

Για το κατά πόσο είναι εφικτό το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας:

Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Για να επιτευχθεί όλο αυτό το πακέτο πρέπει να υπάρχουν κι άλλες προϋποθέσεις και κάποιες είναι στο χέρι μας, κάποιες είναι στο χέρι των Ευρωπαίων δανειστών μας. Βέβαια, ειδικά σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης, θέλω να πιστεύω ότι τα δείγματα που θα δώσουμε θα είναι τέτοια ούτως ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι κάτι έχει αλλάξει σ' αυτόν τον τόπο, ότι έχουμε ενισχύσει με τις αποφάσεις μας την αξιοπιστία μας για να μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε από ισχυρότερη βάση».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: «Πρέπει να προηγηθούν από τη δική μας πλευρά κάποιες κινήσεις».
Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Θεωρώ ότι θα μας ενισχύσουν. Υπάρχουν πράγματα τα οποία μπορούμε να ξεκινήσουμε να συζητάμε αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο ξεκινάει σήμερα και τελειώνει αύριο. Θεωρώ ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα έχει χρονική διάρκεια και όσο πιο σωστοί είμαστε εμείς στην άσκηση μιας πολιτικής που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνει, είτε υπήρχε μνημόνιο είτε δεν υπήρχε μνημόνιο. Η αναδιάρθρωση του δημοσίου τομέα πρέπει να γίνει».

Για το μνημόνιο και την ανεργία:

Γ. ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δεν πρέπει να δημιουργήσουμε επιπλέον ανέργους. Εκείνο που χρειάζεται είναι να ενισχύσουμε τον ιδιωτικό τομέα με κάθε τρόπο για να μπορέσουμε να μειώσουμε στην πράξη την ανεργία, γιατί ο ιδιωτικός τομέας είναι εκείνος ο οποίος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».





http://www.ert.gr/sinentefxis-sti-net-fm/item/15768-G-Kontogiannhs-%C2%ABH-anadiarthrwsh-toy-dhmosioy-tomea-prepei-na-ginei%C2%BB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου