Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Στους Δήμους η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών Άκαμπτη η θέση του Υπ. Παιδείας στο ζήτημα της δωρεάν μεταφοράς


Οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά των μαθητών σύμφωνα με την απάντηση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Παρασκευής Χριστοφιλοπούλου, στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης με την οποία ζητούσε να συνεχιστεί η δωρεάν μεταφορά των μαθητών των αθλητικών σχολείων.

            Σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό, με τη διάταξη του εδαφίου 18, παρ.4 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης», η ισχύς του οποίου αρχίζει από 1-1-2010, οι Δήμοι είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης, περιλαμβανομένης της μεταφοράς των μαθητών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) καθώς και της μεταφοράς και σίτισης μαθητών Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. 
            Ως προς τα Αθλητικά Σχολεία, οι μετακινήσεις των μαθητών ορίζονται από την εγκύκλιο 156435/Γ4/9.12.2010 σύμφωνα με την οποία καταργείται η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών. Σύμφωνα, με την Υφυπουργό Παιδείας, έχει λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης των μαθητών σε 53 από τα 58 Γραφεία Φυσικής Αγωγής και συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πλήρη επίλυσή του.
            Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις της Υφυπουργού Παιδείας, η πολιτική  της Κυβέρνησης αποδεικνύει πως τα αθλητικά σχολεία αντιμετωπίζονται ως σχολεία δεύτερης κατηγορίας. Και η φράση της εγκυκλίου «περιορίζουμε στα απολύτως απαραίτητα, ρεαλιστικά και εφικτά» δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα εν λόγω σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου