Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Μας λένε ότι θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Εμείς ακούμε;

tsipras-sygkentrwsi-simaiesγράφει ο  Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο κ. Τσίπρας θέλει να ξεχάσουμε τα σχεδόν τέσσερα χρόνια διακυβέρνησής του που οδήγησαν την Ελλάδα στη χειρότερη θέση που βρέθηκε από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά και να θυμόμαστε τις τελευταίες  100 μεταμνημονιακές μέρες, ωστόσο η ιστορία δεν του κάνει το χατίρι. Συνεχώς γυρίζει πίσω στις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του, ή μάλλον ορθότερο στο πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής του. Η «τσούλα η ιστορία», όπως λέει κι ο στιχουργός Κ. Τριπολίτης κάθε μέρα που περνά αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας είναι το λάθος «μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος» και είναι έτοιμη  να τον ξαποστείλει «για σέρβις και για χαμόμηλο».
Αρκεί όμως αυτό;

Φυσικά όχι.
Η ιστορία της περιόδου του πρώτου εξαμήνου του κ. Τσίπρα είναι από τις πλέον σκοτεινές της μεταπολίτευσης και πρέπει να διερευνηθεί.  Όχι απλά για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες που το πιθανότερο θα έχουν παραγραφεί, αλλά γιατί οι Έλληνες αξίζουν να μάθουν την αλήθεια σχετικά με τους κινδύνους που απείλησαν την οικονομία αλλά και τη δημοκρατία τη συγκεκριμένη περίοδο.
Δυστυχώς  τις σκοτεινές ημέρες εκείνης της περιόδου τελευταία φορά τις επανέφερε στη μνήμη μας ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.  Σε πρόσφατη ομιλία του είπε: «Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης, ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε, δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική, που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα.  Και αυτήν την σκέψη την είχαμε πριν πάρουμε την εξουσία…. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια».
Τις δηλώσεις αυτές του κ. Δραγασάκη πρέπει να τις συνδυάσουμε με την περίφημη ρήση του κ. Βαρουφάκη ο οποίος ρωτούσε τους πολίτες στην Κρήτη αν θα είναι μαζί με την κυβέρνηση και στα δύσκολα, κυρίως όμως πρέπει να την συνδυάσουμε με τη δήλωση Καμένου για το ρόλο των ενόπλων δυνάμεων τη συγκεκριμένη περίοδο.
Είχε πει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμένος τρεις μέρες πριν από το περίφημο δημοψήφισμα, στις 2 Ιουλίου 2015: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από την οικονομική κρίση οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας με πρώτο το προσωπικό, την Ηγεσία, τους Αξιωματικούς, τους Υπαξιωματικούς, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελούν τον σταθερό πυλώνα του κράτους. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».
Ο κ. Δραγασάκης, μας είπε ότι η επαναφορά της δραχμής θα δημιουργούσε χάος που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί με δημοκρατικά μέσα και ο κ. Καμμένος μας δήλωσε ότι ο στρατός θα διασφάλιζε την τάξη στο εσωτερικό της χώρας!!! Μα, αν θυμάμαι καλά έτσι χρησιμοποιούσε τον στρατό και η χούντα!
Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κατάλυση της δημοκρατίας προκειμένου να μείνουν στην εξουσία.
Δεν ξέρω ποιος Θεός τους φώτισε και δεν το τόλμησαν. Ο κ. Δραγασάκης μας είπε ότι δεν το τόλμησαν γιατί θα οδηγούσε στην απονομιμοποίηση της Αριστεράς για πολλά χρόνια. Η μετέπειτα πορεία τους όμως και η μετάλλαξή τους από Αριστερό κίνημα σε εθελόδουλους των Αμερικανών και της Μέρκελ δείχνει ότι δεν υπολογίζουν την «τιμή» της Αριστεράς. Και όσο κι αν «την παρθενιά της επανορθώσανε σφιχτά με ράμματα» (για να παραφράσω τον Κώστα Τριπολίτη), η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Και η αλήθεια είναι μία. Ο Θεός φύλαξε την Ελλάδα, εκείνες τις τραγικές ημέρες και κάποιος έπεισε τον κ. Τσίπρα να κάνει στροφή 180ο και να εγκαταλείψει όσα προγραμμάτιζε και όσα, όπως παραδέχθηκε ο κ. Δραγασάκης  είχαν στη σκέψη τους πριν ακόμα πάρουν την κυβέρνηση.
Οι αποκαλύψεις όμως αυτές δείχνουν πόσο επικίνδυνοι είναι για τη χώρα και για τη δημοκρατία.
Η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, κινούμενη στο ακριβώς αντίθετο άκρο, δεν απετόλμησε να βγάλει στα Δεκεμβριανά του 2008, ούτε καν ένα πυροσβεστικό με μια μάνικα για να «δροσίσει» τους διαδηλωτές που έκαιγαν την Αθήνα, σεβόμενη τη δημοκρατία και θέλοντας με ήρεμα μέσα να αποτρέψει την  επέκταση της «στάσης» που επιχειρείτο από τους «διαδηλωτές» που ποτέ δεν καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοκράτες της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ το είχαν στη σκέψη τους πριν πάρουν την κυβέρνηση. Το είχαν σχεδιάσει. Απλά δεν τους… έκατσε!!! Ή κάποιοι στο εξωτερικό τους πήραν χαμπάρι πριν καν εμείς εδώ στην Ελλάδα αντιληφθούμε οτιδήποτε και κατέστησαν σαφές στον κ. Τσίπρα ότι το Grexit δεν θα αφορούσε μόνο την έξοδο από την ευρωζώνη αλλά την έξοδο από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού στην Ευρώπη των θεσμών και της δημοκρατίας συμπεριφορές όπως αυτές που σχεδίαζαν οι σημερινοί κυβερνώντες δεν γίνονται ανεκτές.
Αλλά η ΝΔ η οποία συνεχίζει να πολιτεύεται «με το σταυρό στο χέρι», όπως λέει ο λαός, έχει αντιληφθεί ότι σε πολιτικούς όπως ο κ. Τσίπρας «χούγια», όπως αυτά που αποκάλυψαν οι κ.κ. Δραγασάκης και Καμμένος, δεν κόβονται και δεν αλλάζουν;  Το βλέπουμε με την έκρηξη του λαϊκισμού, την προσπάθεια επιρροής της Δικαιοσύνης, την επιχείρηση άλωσης των ΜΜΕ, τις χιλιάδες ελληνοποιήσεις και την στρατηγική εξαγοράς δι’ επιδομάτων, της ψήφου  του ελληνικού λαού.
Είναι σαφές ότι επιχειρούν να επιτύχουν με άλλα μέσα όσα δεν μπόρεσαν να επιτύχουν με άλλα, μη δημοκρατικά μέσα.
 Η διαφύλαξη του δημοκρατικού πολιτεύματος και της απρόσκοπτης λειτουργίας των θεσμών, όμως,  αποτελεί πρώτιστο καθήκον για όλους. Από τον τελευταίο μέχρι τον πρώτο πολίτη της χώρας. Ιδιαίτερα δε γι’ αυτόν…
 https://apopseis.gr/mas-lene-oti-tha-kanoun-ta-panta-gia-na-minoun-stin-exousia-emis-akoume/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου