του Γιώργου Κοντογιάνννη.
Τα θέματα της επικαιρότητας που καίνε είναι η εμπλοκή στις διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης των 2 δις ευρώ από τους δανειστές η οποία ίσως είναι η απαρχή νέων δυσμενών εξελίξεων για την οικονομία μας και εξέλιξη των απίστευτων καταγγελιών Πανούση για συνεργασία μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Τα θέματα της επικαιρότητας που καίνε είναι η εμπλοκή στις διαδικασίες εκταμίευσης της δόσης των 2 δις ευρώ από τους δανειστές η οποία ίσως είναι η απαρχή νέων δυσμενών εξελίξεων για την οικονομία μας και εξέλιξη των απίστευτων καταγγελιών Πανούση για συνεργασία μελών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκρατικές οργανώσεις.
Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ποιος κάνει τις καταγγελίες, αφού ο Γιάννης Πανούσης είναι ένας εκ των
σοβαροτέρων πολιτικών προσώπων που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα και είναι και καθηγητής εγκληματολογίας.
Έτσι λοιπόν αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα οι καταγγελίες του, ιδιαίτερα δε η δήλωσή του μετά την έξοδό του από τον εισαγγελέα ότι «είναι η ώρα της Δικαιοσύνης να στηρίξει τη δημοκρατία από το παρακράτος και τα καρκινώματα». Δηλαδή ο πρώην υπουργός του κ. Τσίπρα στην ευαίσθητη θέση του υπουργού Δημοσίας Τάξεως καλεί την Δικαιοσύνη, έναν από τους τρεις θεσμούς του κοινοβουλευτικού μας συστήματος, να προστατεύσει τη δημοκρατία από το παρακράτος και τα καρκινώματα που ο ίδιος ο κ. Πανούσης προσδιορίζει ότι ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, στον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι εξελίξεις που θα προκαλέσει αυτή η υπόθεση σε συνδυασμό με την επιδείνωση των οικονομικών αναμένεται να είναι ραγδαίες και θυμίζουν την περίοδο που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην κυβέρνηση Καραμανλή, μόνο που σήμερα, επειδή ο πολιτικός χρόνος τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάθε ημέρα ίσως αντιστοιχεί σε μήνα, στη σημερινή περίοδο.
Ο συνδυασμός έντασης της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα με την έλλειψη ρευστότητας, με την πολιτική απαξίωση της κυβέρνησης και η ανάμιξή της σε καταστάσεις που προκαλούν τουλάχιστον καχυποψία για τις σχέσεις της με τα πιο περιθωριακά στοιχεία της κοινωνίας και του συστήματος, οδηγούν σε ταχεία κατάρρευσή της, πολύ περισσότερο, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν του τις κοινωνικές συνθήκες, όπου η έκρηξη δεν αργεί και πλέον κανείς δεν την αποκλείει.
Και ενώ όλα αυτά απαιτούν μια ικανή και ισχυρή αντιπολίτευση, η ΝΔ χάνεται και καθημερινά απαξιώνεται στο κυνήγι της διαδοχής. Ταυτόχρονα ο κίνδυνος να περιπέσει η ίδια η ΝΔ σε ακόμη μεγαλύτερη φάση απαξίωσης σε περίπτωση επικράτησης του εξωκοινοβουλευτικού κ. Τζιτζικώστα, είναι ορατή. Και τούτο την ώρα που όλο και περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι το πολιτικό «παιχνίδι» θα παιχτεί εντός Βουλής, αφού εκεί πρέπει να προασπισθεί η δημοκρατία, κι εκεί θα πρέπει να λογοδοτήσουν εκείνοι που κορόιδεψαν το λαό και κατέστρεψαν κάθε ελπίδα του.
Η σημερινή αναφορά μου θα μπορούσε να κλείσει εδώ. Ωστόσο δεν μπορώ να μη σχολιάσω την επιχειρηματολογία του υποψηφίου για την ηγεσία της ΝΔ κ. Τζιτζικώστα στα επιχειρήματα δύο εκ των επιφανεστέρων Συνταγματολόγων οι οποίοι αποφάνθηκαν ότι δεν μπορεί ως εξωκοινοβουλευτικός να μπει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών για το σχηματισμό κυβέρνησης αν η ΝΔ κερδίσει υπό την ηγεσία του τις προσεχείς εκλογές.
Στην ομιλία του στις Σέρρες ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσπαθώντας και πάλι να αντικρούσει τους συνταγματολόγους που υποστηρίζουν ότι αν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ δεν θα μπορεί ως εξωκοινοβουλευτικός να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης αν η ΝΔ εκλεγεί πρώτο κόμμα, είπε τα εξής:
"Το παλιό και τα συμφέροντα του χθες που το εκφράζουν τελειώνουν οριστικά στις 22 Νοεμβρίου. Και επειδή βλέπω πολλούς έτοιμους να κάνουν σημαία την μία ή την άλλη γνώμη, αγνοώντας το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, ξεχνώντας σκόπιμα την πρόσφατη ιστορία της χώρας.
Δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο για τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας. Κανένα ασυμβίβαστο για τον Πρωθυπουργό της χώρας. Είναι τόσο σαφές, είναι τόσο ξεκάθαρο. Καταλαβαίνω την αγωνία των μηχανισμών της ακινησίας, αλλά δεν θα κάνουμε κουρέλι και το Σύνταγμα για να ησυχάσουν. Κάποιοι μάλιστα δεν σέβονται ούτε το καταστατικό της ΝΔ. Είναι τόσο μεγάλη η σύγχυσή και η αγωνία τους που σε λίγο θα φτάσουν να βγάλουν ανακοίνωση, ότι ο επόμενος Πρόεδρος της ΝΔ θεσμικά δεν θα πρέπει να ονομάζεται Απόστολος και να είναι από τη Μακεδονία.
Είτε το θέλουν, είτε όχι ο επόμενος αρχηγός της Νέα Δημοκρατίας θα είναι από τη Μακεδονία".
Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα επιχειρήματα που προτάσσει ο κ. Τζιτζικώστας νομικά είναι για τα... μπάζα!!! Δεν υπάρχει ούτε μια επιστημονική τεκμηρίωση.
Άλλο τα πολιτικά επιστημονικά επιχειρήματα κι άλλο τα επιστημονικά.
Και όσον αφορά την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας, θα πρέπει να θυμάται ότι οι δύο εξωκοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί από το 1974 και μετά (Ζολώτας και Παπαδήμος), προέκυψαν είτε μετά από σύσκεψη είτε μετά από συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών και πάντως η περίπτωση Παπαδήμου όχι μετά από εκλογές όπου είναι επιβεβλημένη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών, ενώ στην περίπτωση Ζολώτα είχε προηγηθεί.
Όσον αφορά την ιερότητα του καταστατικού της ΝΔ, μήπως θέλει να του θυμίσουμε πώς παραβιάσθηκε και πώς έγινε κουρελόχαρτο στην προηγούμενη εκλογή του 2009 προκειμένου να περάσει η πρόταση των κ.κ. Σαμαρά και Αβραμόπουλου που προώθησαν την εκλογή από τη βάση;
Αλλά ο κ. Τζιτζικώστας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι γενικά το Καταστατικό της ΝΔ δεν έχει καλό ιστορικό ως προς την εγκυρότητά του και την προβλεψιμότητά του να προσαρμόζεται ή να καλύπτει τα πολιτικά δεδομένα. Αρκεί να θυμίσουμε ότι στο πρώτο Καταστατικό της ΝΔ προεβλέπετο ότι "αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης". Και είχε διατυπωθεί η συγκεκριμένη διάταξη θέλοντας να καλύψει το δεδομένο ότι νούμερο δύο στο κόμμα έπρεπε να είναι ο τότε νούμερο δύο στην κυβέρνηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου.
Το παράδοξο της διατύπωσης διαπιστώθηκε όταν το 1981, μετά την ήττα της ΝΔ διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό της ΝΔ αντιπρόεδρος του κόμματος θα έπρεπε να είναι ο... Μένιος Κουτσόγιωργας ή ο Γιαννης Χαραλαμπόπουλος οι οποίοι είχε ορισθεί αντιπρόεδροι της τότε Κυβέρνησης με τη μόνη διαφορά ότι επρόκειτο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!!! (της δεύτερης Κυβέρνησης Παπανδρέου)
Συνεπώς, ας μείνουμε στο Σύνταγμα, γιατί αν το Καταστατικό της ΝΔ ήταν σοβαρό θα έπρεπε εκείνοι που το συνέταξαν να το έχουν εναρμονίσει με το Σύνταγμα και να προβλέπει ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι πρόσωπο που θα προέρχεται από την κοινοβουλευτική ομάδα, ώστε να μπορεί να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εκτός βέβαια αν οι συντάκτες του Καταστατικού και ορισμένοι υποψήφιοι θεωρούν ότι μπορούν να γίνουν πρόεδροι εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα αφού- κατά την άποψή τους- η ΝΔ δεν πρόκειται να εκλεγεί πρώτο κόμμα... Αλλά ας καταλάβουν ότι τα κόμματα εξουσίας αν απομακρυνθούν από την προοπτική να γίνουν κυβέρνηση τότε διαλύονται... Βλέπε ΠΑΣΟΚ!
http://www.apopseis.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1370:o-kindynos-gia-ti-dimokratia-kai-i-ierotita-toy-katastatikoy-tis-nd&Itemid=73
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου